keskiviikko 11. elokuuta 2010

Kreikkalainen piirakka

Pohja:
300g voita
1 tl suolaa
2dl täysjyvä luomu vehnäjauhoja
4-5dl luomu vehnäjauhoja
1/2dl kylmää vettä

Nypi aineet taikinaan ja lisää vesi lopuksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa n. 1h. Levitä tai kaulitse reunalliseen unipeltiin. Pistele haarukalla. paista pohjaa 10 min 200 C.

Täyte:
200g fetajuustoa kuutioituna
1 prk vihreitä oliivirenkaita hyvin valutettuna
250g kirsikkatomaatteja puolitettuna
iso nippu basilikaa silputtuna
4 munaa
4 dl ruokakermaa (15%)
250g juustoraastetta

Ripottele feta, oliivit ja tomaatit pohjalle. Lisää silputtu basilika päälle. Vatkaa munat kevyesti, lisää kerma ja juustoraaste. Kaada täytetteen päällä. Paista keskitasolla 200C 30min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...