torstai 20. tammikuuta 2011

Valkosipulinen makaroonilaatikko

Mietin pitkään vaihtelua makaroonilaatikkoon. Olen tehnyt useasti tomaattista-makaroonilaatikkoa, mutta nyt kaipasin vaihtelua siihenkin. Useat lisäävät porkkanaraastetta makaroonilaatikkoon, mutta itse en ole tästä innostunut. Mitä variaatioita olet itse tehnyt?


7 dl täysjyvämakaroneja
3-6 kynttä valkosipulia
2 rkl lihafondia
400g nauta-sikajauhelihaa
1 iso sipuli kuutioituna
mustapippuria myllystä
2 tl kuivattua timjamia
(suolaa)
1 dl lihalientä
1 dl juustoraastetta
5dl maitoa
2 munaa

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen 2 rkl lihafondia ja kuoritut kokonaiset valkosipulinkynnet. Nosta valkosipulin kynnet erilleen ennen kuin kaadat keitinveden pois. Muussaa kynnet tahnaksi haarukalla. Ruskista sipuli pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta mausteilla ja valkosipulitahnalla. Lisää lihaliemi ja anna kiehua kasaan hetki. Sekoita makaronit, jauheliha ja juustoraaste. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munat rikki ja sekoita maito joukkoon. Kaada muna-maito uunivuokaan tasaisesti. Paista uunissa 200C 40-45min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...