lauantai 12. maaliskuuta 2011

Sitruunaiset rahkapullat

Näin pääsiäisen lähestyessä teki mieli käyttää rahkaa leivontaan. Ihastuin tähän ohjeeseen Confetin sivuilla ja siitä se ajatus sitten lähti :).



n. 20kpl (riippuu muotin koosta)
5 dl maitoa
50g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 muna
150g voita
n.15dl jauhoja

Täyte:
500g rahkaa
2 munaa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 (luomu)sitruunan kuori raastetttuna
1/2 sitruunan mehu
1 dl kermaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja lisää sokeri ja suola. Sekoita hyvin. Lisää muna ja sekoita. Alusta joukkoon jauhot. Loppuvaiheessa lisää pehmeä voi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina puoliksi ja kauli 2 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa muotilla haluamasi kokoisia pullia. Nosta kohoamaan pellille liianan alle 10min. Sekoita täyteaineet keskenään. Paina lasinpohjalla kolo pullaan ja voite reunat kananmunalla. Lusikoi täytettä keskelle. Paista uunissa 225C n.15min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...