tiistai 14. kesäkuuta 2011

Raparperi-kahvikakku


Halusin käyttää raparperimehusta jääneet raparperit leivontaan. Keksin myös kokeilla mantelijauhetta jauhottamiseen. Hiukan mielestäni maistui kakussa. Lopputulos oli mielestäni mainio.
150g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl kermaviiliä
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
n. 3dl raparperimehusta siivilöityä raparperia
3 tl kanelia
(mantelirouhetta)
vuoan jauhottamiseen voita ja manteli jauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri.. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lsää munia, kermaviiliä ja kuivia aineita vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kaneli raparperin joukkoon. Voitele vuoka ja jauhota jauhetulla mantelilla. Ripottele vuoan pohjalle halutessasi mantelirouhetta. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Kaada raparperit päälle. Kaada loput taikinat vuokaan. Sekoita samaan tapaan kuin tiikerikakkua tehdessä. (Ripottele pinnalle mantelirouhetta.) Paista alatasolla 175C n. 60min. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...