torstai 9. kesäkuuta 2011

Raparperimehu


Ruokablogit ja lehdet ovat olleet tulvillaan raparperi ohjeita. Varsinkin mehu reseptejä on ollut useita. Tässä oma versioni takapihan raparperi sadosta. Siivilöidyt raparperit aion käyttää vielä leivontaan, mutta siitä lisää myöhemmin.

1 kg raparperin varsia
2 limeä (2 mehu ja 1 kuori raastettuna)
1 rkl raastettua inkivääriä
3 l vettä
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria

Paloittele raparperit ja isot raparperit kanattaa kuoria. Kiehauta vesi. Lisää sokerit, raparperit, inkivääri ja limet. Anna kiehua n.15min. Anna jäähtyä. Nosta jääkaappiin ja anna maustua pari päivää. Siivilöi ja pullota mehu. Tarjoa vedellä tai sitruunanmakuisella kivennäisvedellä laimennettuna. Puolet mehua ja puolet vettä on hyvä suhde. Kannattaa tarjota kannusta, jossa jäitä ja mintunlehtiä.

2 kommenttia :

  1. Yes! Tätä täytyy kokeilla... sain raparperit poimittua mutta en tiennyt mitä niistä tehdä... Mehun tekoon nyt! :)
    Hieno blogi!

    VastaaPoista
  2. Helteillä on koko perheelle mehu maistunut :). Ei kannata heittää siivilöityjä raparpereita pois. Tein kuivakakun ja hyvää tuli. Täytyy yrittää ehtiä resepti tänne päivittämään.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...