lauantai 9. heinäkuuta 2011

Persikka-keikausmuffinit

tai pienet keikauskakut. Uusimmassa Glorian Ruoka&Viini (5/2011)-lehdessä oli ohje persikkakeikauskakulle. Jostain sain idean koittaa ohjetta muffinipeltiin. Varmaaankin persikanpuolikkaat näyttivät silmämääräisesti sopivan täydellisesti pellin koloihin ja näin myös oli. Täytyy sanoa, että tämä oli turmiollista vaniljajäätelön kera.

muffinipelti (12 kpl)
50g voita
1 dl fariinisokeria
6 kypsää persikkaa

Taikina:
125g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl sokeria
2 huoneenlämpöistä munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kuohukermaa

Kuutioi voi ja jaa pellin koloihin. Mittaa sokeri ja jaa myös koloihin. Laita pelti 200C uuniin kunnes voi sulaa. Pesä ja puolita persikat. Asettele puolikkaan pellin koloihin leikkauspinta alaspäin. Valmista taikina. Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi. Lisää muat yksitellen vatkaten. Sekoita jauho ja leivinjauhe. Siivilöi taikinaan ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Lisää kerma. Jaa taikina tasaisesti pellille ja tasoita hyvin. Tasoita reunat hyvin sillä muuten voiseos kuplii reunan yli. Paista alatasolla n.15min. Anna jäähtyä 15min. Laita leivinpaperi pellille ja pelti muffinipellin päälle. Keikauta ja anna muffinipellin olla hetki päällä, jotta voiseos valuu pellistä muffinien päälle. Tarjoa heti vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...