maanantai 19. syyskuuta 2011

Päärynä-pekonisalaatti


Tässä uusi suosikkisalaattini, kannattaa kokeilla! Ohjeesta 2:lle suureen nälkään tai 4:lle esim. alkusalaatiksi.

2 päärynää
2 ruukkua salaattia (esim. tammenlehti ja sidesalaatti)
1 pkt pekonia
sinihomejuustoa (aura)
1/2 pussi pinjansiemeniä 


Kuori ja kuutioi päärynät. Pese salaatit hyvin ja linkoa. Paista pekonit rapeiksi ja valuta talouspaperin päälle. Itse laitan pekonit kylmään pannuun, jostain syystä näin saa parhaiten rapeaa pekonia. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Asettele salaatin lehdet lautasille. Lisää päärynä ja paloitellut pekonit. Murustele homejuustoa haluamasi määrä salaattiin. Lisää pinjansiemenet. Valmista kastike ja lisää salaattiin.


Balsamico-hunajakastike
3rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
1 tl hunajaa
mustapippuria ja suolaa

Sekoita kastikkeen aineet hyvin ja lisää salaattiin. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen koska salaatissa on pekonia ja homejuustoa, jotka ovat itsessään jo aika suolaisia.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...