perjantai 30. syyskuuta 2011

Paneroidut jauhelihapihvit suolakurkkukastikkeella


Tässä ohje herkullisiin Wallenbergin tyylisiin jauhelihapihviin. Yllättävän nopeita valmistaa.

8 isoa pihviä
700g naudan paistijauhelihaa
6 keltuaista
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
3 dl ruokakermaa
panerointiin 4 isoa paahtoleipää (fazer ruis)
paistamiseen öljyä ja nokare voita

Laita jauheliha, kerma, mausteet ja keltuaiset suureen kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Hienonna paahtoleivät monitoimikoneen terällä muruiksi. Laita pannuun öljy ja voi, kuumenna kuumaksi. Taikina on todella löysää eli paneroi pihvit käsissä. Kauhaise 1/8 taikinaa käteen ja muotoile pihviksi. Ripottele murusia reilusti ja vaihda toiseen käteen. Ripottele toisellekkin puolelle reilusti muruja. Laita suoraan kuumaan pannuun. Toista 3 kertaa. Paista 5min per puoli. Paista loput neljä pihviä. Anna seistä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja suolakurkkukastikkeen kera.

Suolakurkkukastike
200g kermaviiliä
1 iso suolakurkku
1 valkosipulinkynsi
1  rkl makeaa sinappia
1 rkl hunajaa
mustapippuria (suolaa)

Kuutioi suolakurkku ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...