lauantai 15. lokakuuta 2011

Saksanhirvikiusaus


Aikaisemmin en ole saksanhirven käristyslihasta mitään tehnyt. Hyvää tuli eli taidamme tehdä toistekkin.

n.375g saksanhirven käristyslihaa (750g pussista puolet)
1 sipuli
vettä (n.1dl)
(riistafondia)
mustapippuria (ja suolaa)
500g perunasipuli pakastetta
1 pkt koskenlaskija kylmäsavuporo sulatejuustoa
2dl ruokakermaa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria

Kuutioi sipuli ja kuullota muutama minuutti öljyssä. Lisää jäiset käristyslihat ja ruskista. Lisää hiukan vettä ja anna hautua n.30min. Lisää tarvittaessa vettä. Jos olisi ollut olisin tässä vaiheessa lisännyt riista fondia pannuun. Voitele uunivuoka. Sekoita hyvin perunat, käristys ja kuutioitu sulatejuusto sekä mausteet. Laita uunivuokaan ja kaada kerma vuokaan. Paista 200C n.45-60min. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, jos alkaa tummua liikaa. Sulatejuuston voi myös sulattaa pannulla käristyslihan joukkoon haudutuksen lopuksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...