maanantai 14. marraskuuta 2011

Juustokakku ja vadelma-sitruunahillo

Juustokakku
Pohja:
150g piparkakkuja
75g pehmeää voita

Täyte:
100g voita
1 dl sokeria
3 munaa
250g rahkaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1prk (120g) smetanaa
2 rkl luomusitruunan mehua
1 luomusitruunan kuori raastettuna

Murskaa piparkakut ja sekoita pehmeän voin kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele piparkakkuseos pohjalle ja reunoille. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.  Lisää joukkoon rahka, smetana, vaniljasokeri, jauhot, sitruunan mehu ja kuori. Vatkaa tasaiseksi. Kaada pohjan päälle. Paista 175C n.60min. Jäähdytä kakku kunnolla.


Vadelma-sitruunahillo
1 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna
1l (villi)vadelmia (pakaste)
2dl hillosokeria

Laita ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedollalämmöllä n.5min. Purkita ja jäähdytä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...