perjantai 13. tammikuuta 2012

Juurikokeilun päivät 3 ja 4


Eilen oli taas niin kiireinen päivä ettei ehtinyt päivitystä juuren etenemisessä laittaa. Tosissaan ruisjuuren purkki kävi pieneksi kuten ennustin. Ja tähän vuodenaikaan ei kyllä mistään löydä isoja (säilöntä) lasipurkkeja, jotka toimisivat tässä hyvin. Jos joku tietää mistä löytyy vinkkiä kiitos!

Eilen (eli 3.päivänä) juuret eivät enää paisuneet tolkuttomasta vaan muuttuivat ohuemmiksi miltei nestemäisiksi. Tiedä nyt sitten kuuluuko tämä asiaan? Joku mestarileipuri voisi valoittaa asiaa :)? En ole tässä hässäkässä ehtinyt googlettamaankaan asiantiimoilta.

Tänään 4.päivänä oli vuorossa juuren syöttäminen:
2 dl 37-asteista vettä
3 dl puolikarkeita vehnä- tai ruisjauhoja

Kaada juuri kulhoon ja sekoita vesi ja vehnä- tai ruisjauhot joukkoon. Kaada juuri takaisin purkkiin ja sulje kansi. Anna juuren käydä seuraavaan päivään, jolloin se on käyttövalmis.

Huomenna päästään siis tositoimiin eli leipomaan leipää. Saa nähdä miten käy!

Juurikokeilun aikaisemmat postaukset löytyy täältä: päivä1 ja päivä2. Resepti on peräisin Glorian Ruoka&Viini lehdestä 1/2011 s.57.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...