lauantai 28. tammikuuta 2012

Vadelma-ruusunmarja juustokakku


Lapsena lempi jälkiruokani oli ruusunmarjarahka ja siitä se ajatus sitten lähti :). Itse käytän aina pakkasmarjan pakasteesta löytyvää ruusunmarjasosetta en vauvanruoka purkkeja. Maun voimakkuudessa on huomattava ero. En myöskään pidä juustokakuista, joissa on paljon liivatetta. Tämä kakku syötiin perheen kesken, joten uskalsin kokeilla riskillä miten vähällä liivate määrällä kakku pysyy kasassa. Halusin tehdä myös raikkaan kakun ja niin ollen täytteeseen en lisännyt yhtään sokeria. Ruusnmarja soseessa sokeria on jo jonkin verran ja valkosuklaa on niin makeaa ettei sokeria välttämättä tarvita. Jos haluat makeamman kakun lisää 1/2dl sokeria.

Pohja
150g + 3 keksiä (Jyväshyvän kauranen vanilja keksejä)
50g voita sulatettuna

Täyte
4 liivatetta
250g mascarponejuustoa
250g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1,5tl vanilja sokeria
100g valkosuklaata
1 dl vahvaa vadelmamehua (esim. Brunnebyn tiivisteestä)
1 prk ruusunmarjasosetta (esim pakkasmarjan pakasteesta, ei vauvanruoka purkkia)

Pinnalle
400g (kotimaisia)vedelmia
1/2 dl vadelmamehutiivistettä
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Vuoraa Ø 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohja ja laita). Murskaa juustokakun pohjan keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle.
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka ja sulatettu ruusunmarjasose. Vaahdota kuohukerma ja lisää se rahkaseokseen. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen ja lisää rahkaseokseen.
Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvaan mehutilkkaan.  Kaada liivateseos ja loput mehusta täytteen joukkoon reippaasti sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.
Asettele vadelmat hyytyneen juustokakun päälle. Kuumenna mehu ja vesi kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Sekoittele, kunnes liemi on kirkastunut. Valele mehukiille vattujen päälle vähän jäähtyneenä. Anna jähmettyä jääkaapissa 4h.

4 kommenttia :

  1. Nami nami, se näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Ei kovin pitkään jääkaapissa vanhentunut, suosittelen!

    VastaaPoista
  3. Osaisitko kertoa ruusunmarjarahkan reseptin? Kiinnostaisi!

    VastaaPoista
  4. Siitä on pitkäaika kun on tullut tehtyä, mutta 2dl kuohukermaa vaahdotetaan ja lisätään 250g rahkaa. Ruusunmarjasose lisätään joukkoon joko 1/2 purkkia tai kokonainen, kannattaa maistella välillä. 1/2dl sokeria lisätään joukkoon ja tarvittaessa enemmän. Vaniljasokeria voi myös lisätä 1tl verran. Kannattaa antaa maustua hetki jääkaapissa. Ja tosissaan ruusunmarjasoseella tarkoitan sitä pakastealtaasta löytyvää en vauvanruoka purkkeja. Toivottavasti ohjeesta on hyötyä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...