lauantai 11. helmikuuta 2012

Piripiri broileria ja bataatti-fetamuhennosta melkein Jamien tapaan


Flunssa aalto iski meidänkin perheeseen. Tässä Jamien uudessa 30min meals kirjasta (s.122) olevassa reseptissä oli chili ja valkosipuli määrä kohdillaan flunssan torjuntaa ajatellen. Erityisen tyytyväinen olin piristävän erilaiseen muussiin. Kuten jo aikaisemminkin totesin vierastan 30min meals kirjassa olevia jippoja joilla ruoka onnistuu nopeasti. Alkuperäisessä ohjeessa muussi tehtiin mikrossa, minä kuitenkin keitin vedessä ihan perinteisesti. Tätä ruokaa meillä tullaan varmasti tekemään toistekkin. Herkullista!

4 broilerin reisikoipipalaa
tai kuten itse käytin rasiallinen (n.900g) broilerin koipipaloja

Piripiri -kastike
1 punasipuli
4valkosipulinkynttä
2 thaichiliä
2 rkl savustettua paprikajauhetta
2 luomu sitruunaa (1 sitruunan kuori ja 2 sitruunan mehu)
4 rkl espanjalaista sherry viinietikka (alkuperäisessä ohjeessa valkoviinietikkaa)
2 rkl soijakastiketta (alkuperäisessä ohjeessa worcesterkastiketta)
ruukullinen basilikaa
suolaa, mustapippuria

Ota broilerit huoneenlämpöön vähintää 30min ennen valmistusta. Laita kaikki Piripiri -kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Voitele uunivuoka öljyllä ja kaada kastike vuokaan. Ruskista broilerit öljyssä kuumassa pannussa. Pyöräytä kastikkeessa ja asettele uunivuokaan. Paista uunissa 200C (30-40min) kunnes liha on kypsää.
Muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen tuli hiukan. Wocesterkastikkeessa on anjovista eli allergioiden takia pitä kosvata jollain ja päädyin soijaan. Valkoviinietikka oli päässyt loppumaan ja muistaakseni piripiri -kastike on alunperin Portugalista (saa korjata jos olen väärässä) niin ajattelin espanjalaisen sherryviinietikan sopivan hyvin.

Bataattimuhennos
2 rosamunda perunaa
2 bataattia
luomu lime (alkuperäisessä ohjeessa 1/2 sitruuna)
1 tuore pun.chili
ruukku tuoretta korianteria
100g fetajuustoa (alkuperäisessä ohjeessa 50g)

Kuori ja lohko bataattit ja perunat. Pese ja raasta limen kuori. Laita bataatit, perunat ja limen kuori kattilaan. Lisää vettää niin, että juuri peittyvät. Lisää hiukan suolaa ja keitä kypsiksi. Kaada vesi pois ja lisää murustettu feta, pilkottu chili (siemeniä en poistanut) ja hienonnettu korianteri. Purista limen mehu joukkoon. Muussaa karkeaksi muussisksi. Nauti! Meillä lisukkeena oli salaattia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...