keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Mustikkamousse valkosuklaalla ja kardemummalla


Olen monta kertaa kuullut, että mustikka ja kardemumma sopivat loistavasti yhteen. Sairasloman lehtipinoa lueskellessa jäi erityisesti mieleen Baka -lehdestä (nro4) s.75 mustikkamousse kardemummalla. Ensin ajattelin, että värit sopivat mainiosti itsenäisyyspäivä jälkkäriin, mutta en malttanut odottaa niin kauan. Jälkiruokaa nautittiin siis perinteisen kakun tilalla isäinpäivänä. Voin sanoa, että mustikan ja kaardemumman liittoa ei olla hehkutettu turhaan. Jälkkäri maistui koko perheelle ja aikuisten mielestä ei ollut liian makea, vaan raikas.

Mustikkamousse valkosuklaalla ja kardemummalla (6:lle):

Mustikkamousse
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
1/2 tl juuri jauhettua kardemummaa
2 dl mustikoita
tilkka vettä

Valkosuklaamousse
100g valkosuklaata
1 1/2 dl kuohukermaa

Koristeluun
(tuoreita mustikoita)
valkosuklaata

Aloita tekemällä mustikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Soseuta mustikat. Jauha kardemumma esim. morttelissa ja sekoita mustikkasoseeseen. Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada mustikkasoseeseen. Sekoita mustikkasose kermavaahtoon. Jaa mousse kulhoihin, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään. Itse annoin jähmettyä 2h ennen valkosuklaamoussen lisäämistä.

Kun mustikka mousse on jähmettynyt tee valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa usein sekoittaen. Vaahdota kerma. Lisää ensin 1/3 sulasta valkosuklaasta kerman joukkoon. Lisää loput vähitellen. Jaa valkosuklaamousse kulhoihin mustikkamoussen pinnalle ja peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa 2h. Koristele valkosuklaalla ja tuoreilla mustikoilla, jos niitä on saatavilla ennen tarjoilua.

6 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...