tiistai 15. tammikuuta 2013

Kasviksia kehiin


Loma on loppunut ja arki on alkanut tällä viikolla. Opiskelut, päiväkoti ja kerhot ovat meillä alkaneet ja on saanut heittää hyvästi hitaista ja rauhallisista arkiaamuista. Aamun logistiikka paineiden keskellä on äidin aamupala kutistunut kahvikuppiin ja ihanan uuden hesarin lukeminen siirtynyt aamusta lounaalle.

En tiedä johtuuko lisääntyvästä valosta vai joulumässäilyistä, on viimeaikoina tehnyt mieli kevyttä ruokaa. Tässä nopeassa lounaassa yhdistyvät kaksi suurta herkkuani eli parsakaali ja seesaminsiemenet. Säästäväisenä perheenäitinä ;) en voi olla huomauttamatta, että parsakaalin varret kannattaa myös käyttää. Tämä annos syntyi periaatteella mitä kaapista sattuu löytymään ja lopputulokseen olin erittäin tyytyväinen.

Parsakaali-seesamwokki (2:lle):
2 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä
rypsiöljyä paistamiseen
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 tl sambal oelek tahnaa
1 parsakaali
1 pkt tofua (250g)
täysjyvänuudeleita 2:lle
1 rkl paahdettuista seesaminsiemenistä puristettua seesamöljyä
1 rkl soijaa

Irroita parsakaalin nuput sekä kuori parsakaalin varsi ja viipaloi se. Laita kattilaan muutama desi vettä ja keitä parsakaaleja muutama minuutti. Valuta parsakaalit hyvin. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Valuta tofu, kuivaa talouspaperiin ja kuutioi. Ruskista seesaminsiemeniä wokissa tilkassa öljyä muutama minuutti. Kaada sivuun. Lisää wokkiin öljyä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja sambal oelek tahna wokkiin ja sekoittele hetki. Lisää tofu ja paista muutama min. Lisää parsakaalit ja paista muutama min. Lisää nuudelit ja seesaminsiemenet wokkiin ja sekoita hyvin. Mausta soijalla ja seesamöljyllä. Nauti heti.


10 kommenttia :

  1. En ole pitkään aikaan tehnyt wokkia, parsakaali on myös minun suurta herkkuani. Samoin wokit. Pitää lähteä kaivelemaan wokkipannua laatikosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli myös kaapin perällä pölyä keräämässä, mutta nyt taas käytössä :).

      Poista
  2. Olet siis uuden Hesarin tykkääjä. Minusta sunnuntai oli ihana, kun oli aikaa lukea rauhassa, mutta arkilehdistä en saa pikaselauksella vielä aamuisin irti olennaista. Vaatinee totuttelemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähinnä tykästyin pienempään kokoon. Mahtuu lukemaan aamupalapöydässä kun meidän 5 hengen revohka nauttii aamupalaa, ennen ei onnistunut :). Hiukan kyllä olen sisällön kanssa myös hukassa.

      Poista
  3. Voi kun pysyisikin tuollaisella kevyellä linjalla, se tuntuu vaan nyt joulun jälkeen niin tuskaisen vaikealta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep sanoppa muuta, tässä juuri mutustan muutamaa palaa tobleronea ;).

      Poista
  4. Iso nam! :P Mun lempparia tästä reseptistä ovat nuudelit sekä seesamiöljy, voisin ripotella sitä ihan mihin tahansa. Tofu on musta vähän ällöä, mutta sen voi hyvin korvata vaikka kanalla. :) Printtasin reseptin heti talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti sopii broisku hyvin tähän, täytyy joskus kokeilla. Seesamöljyä kuluu meillä ihan kiitettävästi, sillä saa arkiruokaankin hyvin makua.

      Poista
  5. Kuulostaa ihanalta. Maut olisivat omaan mieleeni kyllä! Harmi, että kotona työskennellessä sitä ei jaksa panostaa kokkailuun. Tänäänkin meni vain tylsää mozzarellasalaattia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin minäkään jaksan, mutta silloin kun jaksaa niin sujuu loppu päivä paljon mukavammin :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...