sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Potut espanjalaisittain


Törmäsin vahingossa tähän ohjeeseen jo jokin aika sitten ja ohje jäi odottelemaan kärkisijoille to cook -listalleni. Kun löysin tuoreita chorizoja oli tätä ohjetta myös pakko kokeilta samalla, vaikka chorizopannu ei lisäkettä välttämättä olisi tarvinnutkaan.

Lopputulos oli niin herkullinen kuin olin ohjeen perusteella ajatellukin. Paprikajauheena voi käyttää myös miedompaa sweet versiota, mutta tulisempi hot -versio antoi mukavaa potkua perunoihin. Nämä perunat voi yhtä hyvin tarjota lisäkkeenä tai tapaksina

Espanjalaiset perunat (4:lle):
1 kg perunoita
3 rkl öljyä
3 rkl tomaattipuree
1 rkl savustettua paprikajauhetta (hot)
6 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
1/2 ruukkua sileälehtistä persilijaa hienonnettuna

Pese perunat hyvin ja kuutioi. Itse käytin rosamundia. Sekoita öljy, tomaattipuree ja savustettu paprikajauhe tahnaksi. Sekoita tahna perunoihin. Öljyä uunivuoka ja laita perunat siihen. Älä kuori valkosipulin kynsiä vaan paina niitä hiukan veitsen laappeella ja laita uunivuokaan perunoiden sekaan. Paista perunoita 180C n.50min. Sekoita perunoita puolessa välissä paistamista, että rapeutuisivat molemmilta puolilta. 5 minuuttia ennen valmistumista kaada sitruunan mehu joukkoon ja sekoita. Laita vuoka uuniin vielä 5 minuutiksi. Mausta suolalla ja hienonnetulla persilijalla, tarjoile.

2 kommenttia :

  1. Tämä näyttää herkulta. Meillä on viime aikoina syöty perunoita ihan urakalla, mutta kaipa sitä vielä yksi versio uppoaisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on meilläkin ja täytyy varmaan myös niitä siideriperunoita kokeilla :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...