torstai 10. tammikuuta 2013

Täydellinen Perunakeitto


Tämän ihanan lämmittävän keiton löysin The Pioneer Woman -blogista, jota käyn usein lukemassa. Ja ilmeisesti muutkin lukevat blogia ahkerasti eikä ihme ihanien ohjeiden takia.

Reseptissä oli muutama juttu mitä en ole ennen kokeillut keittoissa ja sen enempää yllykettä ei tarvittukkaan. Eli en ole koskaan käyttänyt maitoa keitossa ja toinen asia oli, että osa keitosta soseutettiin keiton paksuntamiseksi. Molemmat yllättivät positiivisesti, keiton koostumus oli parhaimmasta päästä minun valmistamistani.

Cajun mausteseos antoi keitolle juuri sopivasti potkua ja parmesaan viimeisteli keiton ihanaksi lounaaksi. Joitain muutoksia määrin tein ja kevensin keittoa jättämällä kerman pois ja ranskankerman keiton pinnalta.

Täydellinen Perunakeitto:
n.6:lle

1 pkt pekonia kuutioituna
1 iso sipuli kuutioituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 porkkanaa kuutioituna
3 lehtisellerin vartta kuutioituna
6 perunaa kuorittuna ja kuutioituna
1,5l hyvää kanalientä
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 tl cajun mausteseosta
silolehtipersilijaa hienonnettuna
parmesania raastettuna

Paista pekonikuutiot rapeiksi kattilassa. Nosta talouspaperin päälle valumaan. Kaada kattilasta rasva pois, mutta älä pese kattilaa. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää porkkanat ja selleri ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää perunat ja valkosipuli sekä cajun mausteseos. Jatka kuullottamista vielä 5 min, mausta pippurilla ja suolalla.

Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua n. 10min tai kunnes kasvikset ovat meltei kypsiä. Sekoita maito ja jauhot, kaada ohuena nauhana keiton joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua vielä 5min.

Poista noin puolet keitosta ja soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja lisää persilija, jätä hiukan koristeluun. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Kaada kulhoihin ja ripottele pinnalle pekonikuutioita, parmesanraastetta ja persilijaa. Nauti!


2 kommenttia :

  1. Tähän aikaan vuodesta keitot tuntuvat aina maistuvan. Lämmitystä pakkaseen (ja kevennystä joulun mässäilyn jälkeen). Herkullisen oloinen resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Keitoista ja padoista pitää nauttia ennen kuin kesä tulee ;).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...