tiistai 2. huhtikuuta 2013

Karitsan viulua savupaprikalla ja paprikamoussea


Lantliv mat & vin -lehden uusin numero 2/2013 näytteli pääosaa pitkäperjantain päivällissuunnitelmia tehdessä. Savupaprikan sopivuus karitsan parina tuli jo todettua viime Juhannuksena, joten tätäkin ohjetta piti päästä kokeilemaan. Tosin en malttanut taaskaan olla hiukan muokkaamatta ohjetta :D. Karitsan viulu katosi nopeasti parempiin suihin ja paprikamousse yllätti herkullisuudellaan. Moussea tehdään takuulla uudelleen kesällä grilliruokien kanssa tarjottavaksi.

Karitsan viulu savupaprikalla:

n. 6:lle
1 karitsan viulu
6 oksaa tuoretta rosmariinia
6 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa
2 tl oliiviöljyä
1 rkl savustettua paprikajauhetta (sweet)
½ luomu sitruunan raastettu kuori
suolaa
mustapippuria myllystä

Laita uuni lämpenemään 250C. Laita rosmariinin lehdet ja kuoritut valkosipulinkynnet mortteliin (tai tehosekoittimeen kuten minä) ja nuiji tasaiseksi massaksi. Lisää raastettu sitruunan kuori, suvustettu paprikajauhe, hunaja, oliiviöljy, suola sekä mustapippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Me pistelimme viulun terävällä veitsellä, jotta mausteet pääsevät paremmin maustamaan lihan. Alkuperäisessä ohjeessä näin ei tehty. Hiero mauste tahna viulun pintaan. Aseta viulu ritilän päälle ja laita lämpömittari. Laita uuniin pelti, jossa on vettä ja nosta ritilä sen päälle. Paahda viulua 250C 10-15min. Alenna lämpötila 150 ja jatka paistamista kunnes viulun sisälämpötila on 55C. Anna viulun levätä ennen leikkaamista.


Paprikamousse:
6:lle
6 punaista paprikaa
6 rkl oliiviöljyä
1 tl savustettua paprikajauhetta (sweet)
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Kuumenna uuni 250C. Puolita paprikat ja poista kanta sekä siemenet. Laita paprikan puolikkaat öljyttyyn uunivuokaan kuori ylöspäin. Paahda kunnes kuoret mustuvat kunnolla. Nosta paprikat kulhoon ja peitä kelmulla tiiviisti. Anna olla n.15min. Poista paprikoista kuoret. Soseuta paprikat ja öljy, mausta savupaprikalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.

6 kommenttia :

  1. Meilläkin soiteltiin viulua pääsiäisenä. Sellasta 3kg:n viulua :) hyvin maustettu viulu ja mielenkiintoinen tuo paprikamousse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli epäilyksiä moussen suhteen, mutta hyvin sopi karitsan kaveriksi :). Viulu oli hyvää, mutta Juhannuksena grillattu viulu vie kyllä voiton, kannattaa joskus kokeilla.

      Poista
  2. Savustettua paprikaa ei paprikaksi maun puolesta tunnista. Ei uskoisi, että uunissa saa sellaisen makeuden aikaan.

    VastaaPoista
  3. Meillä tehtiin tätä ihan samaa lisuketta samaisesta lehdestä karitsan kaveriksi. Hyvää oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä lehti ja ohjeet :), seuraavaa numeroa odottaa aina malttamattomasti!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...