perjantai 26. huhtikuuta 2013

Lämmin salaatti Maa-artisokalla ja Kanttarelleillä


Näin kylmänä keväänä lämpimät salaatit maistuvat vieläkin erinomaisesti. Olin kuullut, että maa-artisokka ja kanttarelli sopivat yhteen ja päätin pakastimen tyhjennys projektin edetessä kokeilla tätä makuparia. Aivan järkyttävän hyvää. Ensi kerralla taidan kuitenkin lisätä maa-artisokkien määrää ja vähentää perunan osuutta salaatissa. Tämä salaatti sopisi erinomaisesti näin kylmän vapun juhlintaan.


Lämmin salaatti Maa-artisokalla ja Kanttarelleillä:
300g maa-artisokkia
400g uusia perunoita
1 pkt pekonia
2 dl pakastettuja kanttarelleja
2 ruukkua villirucolaa
kourallinen silolehtipersilijaa
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl siideriviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria

Sulata kanttarellit.

Kuori maa-artisokat ja keitä melkein kypsiksi perunoiden kassa. Jos maa-artisokat ovat pieniä poista ennen perunoita etteivät pääse ylikypsiksi. Anna maa-artisokkien ja perunoiden jäähtyä hetki. Leikkaa viipaleiksi.

Kuutioi pekoni ja laita kylmään pannuun. Laita levy kuumenemaan ja paista rapeiksi. Lisää perunat ja maa-artisokat, paista kunnes saavat rapean pinnan. Lisää kanttarellit ja paista vielä hetki. Sekoita kastike ja kaada pannuun. Sekoita hetki ja nosta pois levyltä.

Pese rucola ja kuivaa hyvin. Hienonna persilija. Sekoita rucola ja persilija muun salaatin joukkoon. Lisää halutessasi suolaa ja pippuria. Tarjoile heti.

4 kommenttia :

  1. Täällä tehtiin aikas samaa settiä,tosin lisäks vielä kanaa. Hyvä yhdistelmä oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olisi hyvin maistunut se sinunkin salaattisi :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...