sunnuntai 25. elokuuta 2013

Banaanikakku suolaisella kinuskikuorrutteella


Rautakauppa reissu venähti tuntien mittaiseksi ja autossa istuskelu noutovarastossa ilman kummempia huvituksia oli lapsista todella tylsää. Selvittiin kuitenkin ilman kiukutteluita ja nahistelua. Ilmiselvästi lapset siis ansaitsivat palkinnon.

Lupasin, että leivomme yhdessä jotain heidän haluamaansa herkkua. Yksimielinen vaatimus oli banaanikakku. En tiedä mitä sen keksivät, sillä banaanikakkua ei ole tullut leivottua moneen vuoteen.

Googletuksen jälkeen tämän Donna Hayn ohjeen tarveainelista vastasi parhaisten kaappien sisältöä. Ohjetta jouduin kuitenkin muutaman ainesosan kohdalla muokkaamaan. Sour cream vaihtui piimään ja hienosokeri ruokokidesokeriin.

Alkuperäisessä ohjeessa tehdään ihan tavallinen kinuskikastike, mutta sen yhdistäminen makeaan banaanikakkuun tuntui liian makealta. Päädyin tekemään suolaista kinuskia ja se toimi erinomaisesti makean kakun pinnalla. Suolainen kinuski voittaa tavallisen omasta mielestäni mennen tullen.

Banaanikakku suolaisella kinuskikuorrutteella
125g pehmeää voita
220g hienoasokeria tai ruokokidesokeria
45g fariinisokeria
3 munaa
300g vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl kanelia
180g piimää (tai ranskan kermaa tai smetanaa)
3 ylikypsää banaania karkeasti muussattuna (n.2,5dl)
voita ja korppujauhoja kakkuvuokaan
Suolainen kinuski:
100g fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl sormisuolaa

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaa ja vatkaa hyvin. Sihtaa jauhot ja sooda taikinaan siivilän läpi vähitellen samalla sekoittaen. Lisää kaneli, piimä ja muussatut banaanit, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele 26cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 180C alatasolla n.40min tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten kakku ritilälle jäähtymään.

Kakun jäähtyessä valmista kinuskikastike. Laita kerma ja sokeri kattilaan. Laita levy keskilämmölle ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut. Nosta levyn lämpötilaa ja anna kinuskin kiehua 8min kovalla lämmöllä samalla sekoittaen.

Lisää suola kinuskiin puolessavälissä keittämistä. Kun kinuski on valmista anna sen jäähtyä ennen kakun kuorruttamista. Nosta kakku tarjoiluvadille ja  kaada kinuski tasaisesti kakun päälle.

4 kommenttia :

  1. Oooh, kun näyttää herkulliselta! =) En olekaan koskaan laittanut kinuskiin suolaa, täytyypäs testata seuraavalla kerralla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, on älyttömän herkullista.

      Poista
  2. Kovettuukohan tuo kinuski, voiko lasten kanssa syödä? ;) Herkulta näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kovetu vaan kuorrute pysyy pehmeänä. Hyvin kelpasi meillä lapsillekin ja äidille myös :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...