torstai 29. elokuuta 2013

Punajuuri-Aurasämpylät


Kun punajuuritahnalla on herkuteltu tarpeeksi leivän päällä, voi loput tahnasta käyttää sämpylöiden leivontaan. Nämä mehevät sämpylät häviävät hetkessä ja ovat oiva valinta brunssille. Raksahommat vieneet nyt kaiken energian, joten tämän enempää tekstiä ei nyt vain tänään irtoa.

Punajuuri-Aurasämpylät
Täyte:
n. 2dl punajuuritahnaa
n. ½ pkt auraa (feta ja chevre sopii myös hyvin)
Taikina:
3 dl vettä
1/4 pkt hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 pieni valkosipunkynsi hienonnettuna
2 rkl silopersilijaa hienonnettuna
2 dl täysjyväspelttijauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Pinnalle:
pinjansiemeniä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita niin, että hiiva liukenee. Lisää hunaja, suola, valkosipuli ja persilija.

Alusta ensin spelttijauhot taikinaan ja sitten vehnäjauhot. Lisää öljy alustuksen lopuvaiheessa taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla 30min. Taikinasta tulee aika löysää, jotta sämpylät säilyvät mehevinä.

Kaulitse sämpylätaikina n. 1,5cm paksuiseksi levyksi reilusti jauhotetulla tasolla, ettei taikina tartu kiinni. Levitä taikinan päälle punajuuritahna tasaisesti ja murenna aura päälle. Kääri rullaksi.

Leikkaa rulla 12 palaan ja laita palat voideltuun muffinipeltiin. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä ja anna kohota liinan alla 15min. Paista 225C n.12min tai kunnes sämpylät ovat kypsiä. Irrota sämpylät pellistä ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.


Ja älä tee niinkuin minä ja käytä paperisia muffinivuokia muffinipellissä. Taikina on niin vähärasvaista ettei lähde paperivuoista irti. Tässä kuvassa ei niin kaunis sämpylä, irroitusyrityksen jälkeen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...