tiistai 15. lokakuuta 2013

Nopea arkiruoka x2 lehtikaalista


Arkiruokia ei olekkaan pitkään aikaan tullut postattua, joten korjataan tämä heti kaksin kappalein. Lehtikaali on ollut esillä blogeissa viime aikoina tiuhaan ja itsekkin tulee sitä hankittua usein, sillä lapset yllättäen tykkääväät siitä.

Viime viikko oli suorastaan piiiiiiiiiiiiiiiiiiiip, selkä hajosi ja koko perheen elämä meni sekaisin. Keittiössä kokattiin siis nopeaa, vain vähän seisoskelua vaativaa ruokaa.  Yllättäen kaksi osoittautuivat niin erinomaisiksi, että pääsevät tänne blogiinkin.

Erityisesti gruyere juusto ja lehtikaali sopivat erinomaisesti yhteen. Arjen pelastaviin luotto-ohjeisiin kuuluva pekonipasta piristyi myös mukavasti lehtikaali lisästä. Lehtikaalia voisi kokeilla myös pekonipastan pohjalta ideoidun chorizopastan sekaan.

Maukasta arkea!




Lehtikaali-perunamunakas:
isot annokset 2:lle, pienet annokset 4:lle
nokare voita ja luraus öljyä
1 sipuli kuutioituna
4 isoa lehteä lehtikaalia
5 keitettyä perunaa viipaloituna
suolaa, pippuria
7 munaa
1 dl karkeasti raastettua gruyere juustoa

Kuumenna pannu ja lisää voi ja öljy. Kuullota sipulia hetki. Poista lehtiruoti lehtikaalista ja suikaloi. Lisää pannuun ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää perunat ja paista hetki, mausta suolalla ja pippurilla. 

Vatkaa munat sekaisin ja kaada pannuun. Sekoita hiukan. Ripottele juusto pinnalle ja nosta kansi päälle. Anna olla miedolla lämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt.


Lehtikaali-Pekonipasta:
4:lle
(täysjyvä)spagettia 4:lle hengelle
1 pkt pekonia kuutioituna
1 iso sipuli kuutioituna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
4 isoa lehteä lehtikaalia
suolaa ja pippuria
halutessasi ripaus chiliä
2 dl (ruoka)kermaa
tarjoiluun raastettua parmesaania

Laita pastavesi kiehumaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna pannu ja paista pekonikuutiot rapeiksi. Lisää sipuli ja kuullota hetki. Poista lehtikaaleista ruoti ja suikaloi, lisää pannuun valkosipulin kera. Paista muutama min. Lisää kerma ja mausta. Anna hautua muutama minuutti. Sekoita valutetun spagetin sekaan ja tarjoile parmesanin kera.

8 kommenttia :

  1. Tuo lehtikaali-perunamunakas niin puhuttelee mua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli näistä kahdesta myös se oma suosikkini :)

      Poista
    2. Ihan samaa olin tulossa sanomaan!

      Poista
    3. Kiitoksia, gruyere juustoon on meillä iskenyt tämän munakkaan myötä oikea himo :)

      Poista
  2. Mahtavaa. Eihän tähän oikein muuta voi todeta :D

    VastaaPoista
  3. Hyvän näköistä.:) Lehtikaali on minulle ihan vieras. En ole sitä täällä kaupoissa nähnyt, mutta viime aikoina sitä on sen verran paljon kaikkialla hehkutettu, että ensi vuonna laitan sitä itse kasvamaan, jos vain siemeniä löydän.:)

    Toivottavasti selkäsi on jo parempi! Selkävaivat on ihan vihoviimeisiä. Säännöllisesti minäkin niistä kärsin, ja rajoittaa tekemisiä aika tavalla.:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takapakkia on tullut, mutta toivotaan että pian kunnossa. Meilläpäin löytyy lehtikaalia nykyään miltei joka kaupasta. Itselläni on palmukaalia kasvamassa, mutta ensin sen söi etanat ja kun vielä jaksoi kasvaa niin 2v silppusi mutavelliinsä. Nyt on muutama lehti ehtinyt kasvaa, jos niistä ehtisi tehdäkkin jotain ennen kuin seuraava katastrofi iskee :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...