sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Vohvelibrunssi



Mikä olisi leppoisampi ja herkullisempi tapa viettää sunnuntaita kuin vohvelibrunssi? Ei sitten kyllä mikään. Vohvelit maistuvat suolaisilla ja makeilla täytteillä niin pienille kuin suurillekin brunssi vieraille. Kun koko brunssi on rakennettu käyttäen Alpron pehmeän täyteläistä, ei omatuntokaan soimaa näiden herkuttelujen jälkeen.

Ruokablogeissa on pitkin vuotta herkuteltu sunnuntaisin Alpron aamiaisilla ja brunsseilla. Viime viikolla aamiaista nautittiin Liemessä  –blogissa ja ensi sunnuntaina aamiaisvinkkejä voi löytää Belle Baie –blogista. 

Luulisin, että vegaanit vohvelit onnistuvat kun vain jättää munat pois. Tosin kävin Jennin tavoin lunttaamassa tämän tiedon Chocochilin -blogista. Jos haluat tarjota brunssilla vohveleita 4:lle hengelle makeilla ja suolaisilla täytteillä tuplaa vohvelitaikina.

Leppoisaa ja herkullista sunnuntaiaamua kaikille!


Vohvelit:

n. 6 kpl
3 dl Alpro pehmeän täyteläinen maustamatonta
2 ½ dl lettu- ja vohvelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
2 rkl rypsiöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon Alpron pehmeän täyteläinen. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää taikinaan. Lisää vielä rypsiöljy ja sekoita hyvin. Anna taikinan turvota 20min. Voitele vohvelirauta tarvittaessa öljyllä.  Paista vohvelit vohveliraudalla.

Ananastäyte:

½ tuore ananas
n. 2 dl Alpro pehmeän täyteläinen maustamatonta tai vaniljaa
hunajaa tai vaahterasiirappia
1 dl kookoshiutaleita

Kuori ananas ja leikkaa keskeltä puumainen osa pois. Paloittele ananas. Paahda kookoshiutaleita kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen kunnes saavat hiukan väri. Laita vohvelille ensin Alpro pehmeän täyteläistä. Lisää päälle ananaspaloja ja ripottele pinnalle paahdettuja kookoshiutaleita.  Viimeistele annos hunajalla tai vaahterasiirapilla.



Tzatziki:

½  purkkia Alpro pehmeän täyteläinen maustamatonta
1 kurkku
1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl sitruunan mehua
kourallinen tuoretta minttua hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä

Laita Alpro pehmeän täyteläinen valumaan suodatin pusseilla vuorattuun lävikköön.  Jos teet molemmat suolaiset täytteet voit laittaa koko purkin valumaan ja puolittaa annoksen valutuksen jälkeen. Anna valua n. 4 tuntia.  

Kaavi Alpro pehmeän täyteläinen kulhoon. Pese kurkku ja raasta karkealla terällä raasteeksi. Purista huolella ylimääräinen neste pois kurkkuraasteesta. Lisää kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu, hienonnetut valkosipulit ja hienonnettu minttu.  Sekoita ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Paahdettu paprikatahna:

½ purkkia Alpro pehmeän täyteläinen maustamatonta
2 punaista paprikaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl sherryviinietikkaa
ripaus cayannepippuria
suolaa
mustapippuria myllystä

Laita Alpro pehmeän täyteläinen valumaan suodatin pusseilla vuorattuun lävikköön.  Jos teet molemmat suolaiset täytteet voit laittaa koko purkin valumaan ja puolittaa annoksen valutuksen jälkeen. Anna valua n. 4 tuntia.

Puolita paprikat ja poista siemenet sekä kannat. Laita paprikan puolikkaat uunivuokaan kuoripuoli ylöspäin. Paahda uunissa grillivastuksen alla kunnes kuori muuttuu mustaksi. Laita paprikat kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla.  Anna olla noin 15 minuuttia ja poista paprikoista sen jälkeen kuoret. Pilko paprikat pieniksi kuutioiksi.

Laita paprikakuutiot ja Alpro pehmeän täyteläinen kulhoon. Lisää hienonnettu valkosipuli, viinietikka ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Yhteistyössä Alpro

2 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...