keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Bataattimuussi kookosmaidolla


Luomuviikon kunniaksi toinen kasvisruoka, johon löytyy luomuainekset ruokakaupasta ja sopii myös erinomaisesti joulupöytään. Muista käydä äänestämässä suosikkiasi, voit voittaa luomutuotekorin. Olen tehnyt aiemmin bataattimuussia keitetyistä bataateista ja maku on ihan eri planeetalta verrattuna tähän muussiin. Tässä ohjeessa kokonaiset bataatit paahdetaan uunissa ja bataatti muuttu ihanan makeaksi herkuksi.

Idea lähti taas kerran Food & Wine -lehden reseptiarkistosta. Jätin pois voin, kooskosraasteen ja valkopippurin. Kookoskermaa en kaupasta löytänyt, mutta ohjeen vinkkiä noudattaen kuorin kookosmaito tölkistä pinnalta vain kermaisen osan. Bataattimuussi nautittiin meillä kokonaisena paistetun broilerin kera.

Bataattimuussi sopisi mielestäni hyvin sellaisenaan myös joulupöytään, mutta jos olet jo päättänyt tehdä bataattilaatikkoa kannattaa harkita bataattien paahtamista uunissa keittämisen sijaan. Meillä ei tänä vuonna laatikoita joulupöydästä löydy, mutta ehkäpä ensi vuonna kokeilen myös itse.

Bataattimuussi kookosmaidolla:

5:lle
1 kg bataatteja
foliota
1 dl kookoskermaa tai kookosmaitotölkistä kuorittuna pinnan kermainen osa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
suolaa

Pese bataatit hyvin ja pistele haarukalla. Kääri yksitellen folioon ja laita pellille. Paista uunissa 200C 1 ½-2 tuntia tai kunnes bataattit ovat täysin kypsiä. Paistoaika riippuu bataatin koosta, itse käytin 2 n. 500g painoista bataattia ja niiden kypsyminen vei 2 tuntia.

Poista bataatit foliosta ja halkaise. Anna jäähtyä hetki. Kaavi lusikalla bataatti irti kuoresta. Aja bataatti läpi sosemyllystä ja sekoita joukkoon inkivääri sekä kookosmaito. Tarjoile heti.
 

8 kommenttia :

  1. bataatti on kyllä aivan mahtava vonkale, etenkin paahdettuna. tuo kookosmaito sopii siihen kyllä erinomaisesti antaen ihanaa aasiavivahdetta :-)

    VastaaPoista
  2. Niin on, aiemmin olen paahtanut vain lohkoja. Kokonaisena paahdettuun bataattiin tuli vielä parempi maku.

    VastaaPoista
  3. Kookosmaito antaakin varmaan bataattimuusille hyvän maun. Ja tuo paahtaminen tuo lisää makua. Bataatti on ihana juures ja kypsyykin ihmeen nopeasti muihin juureksiin nähden. Kokonaisena kypsyminen tietysti vie jo aikaa, mutta lohkot ja siivut on tosi nopeita. Meillä kesäisin grillataankin bataattisiivuja. Ensin vain pyöräytetään vähän öljyssä ja mausteissa.:)

    Tuo äänestyssivu ei jostain syystä toimi minulla. Olen nimittäin koittanut käydä antamassa sinulle äänen jo jokusen kerran, eikä äänestysnappia klikkaamalla tapahdu mitään.:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä ajattelin kokeilla Jamien ohjetta jossa bataatit heitetään suoraan hiillokseen ja grillataan ihan mustaksi. Joulu vasta ovella ja kesä jo mielessä :)

      Poista
  4. Hei, nyt onnistui tuon sivupalkissa olevan linkin kautta.:) Siellä kysyttiin ikääkin, ja sitä tietää siitä olevansa jo vanha, kun aina kysyttäessä pitää oikein miettiä ja alkaa laskemaan mitä niitä vuosia jo olisi.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset äänestä :). Nykyään voisi aina ikäkysymyksin vastata 30 ja jotain :D

      Poista
  5. Vanilja ja bataatti käy myös hyvin yhteen. Minä valmistan aina jouluksi bataattilaatikkoa, joka on hyvin makeaa. Olen tehnyt tällä reseptillä: http://allrecipes.com//Recipe/yummy-sweet-potato-casserole/Detail.aspx Olen tosin tiputtanut sokerien määrää puoleen ja paahtanut bataatit uunissa ilman vettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanilja bataatti yhdistelmä on kokeilulistalla ja sitä varten olin bookmarkannut tämän ohjeen
      http://www.foodandwine.com/recipes/vanilla-bean-whipped-sweet-potatoes. Hyvää joulua.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...