maanantai 16. joulukuuta 2013

Luomuviikko: Ohratto karamellisoiduilla juureksilla


Blogissa vietetään luomuviikkoa 16-22.12.2013 yhteistyössä Emiliana Naturan kanssaEmiliana luomuviinitalo sijaitsee Chilessä. Viinitalon toiminta ja arvot pohjautuvat ekologisille valinnoille,  arvoihin kuuluu myös työntekijöistä huolehtiminen. 

Minut ja muita ruokabloggaajia haastettiin luomuviikolla suunnittelemaan Emiliana luomuvalkoviiniin pohjautuva resepti. Haasteeseen liittyen sain paketin, joka sisälsi Emilian Natura luomuvalkoviiniä, viinitalon luomuhunajaa ja luomuoliiviöljyä. Käy äänestämässä suosikkireseptiäsi, äänestäneiden kesken arvotaan luomutuotekori. Ja voittajablogi palkitaan myös, eli kipinkapin reseptiäni äänestämään, äänestysaikaa on tämä viikko.


Luomuviikon kunniaksi halusin valmistaa aterian pelkästään luomutuotteista ja yrttejä lukuunottamatta tämä onnistuikin. Päädyin käyttämään kotimaisia luomujuureksia ja luomuohrahelmiä. Ainekset taipuivat herkulliseksi ohratoksi, joka sopii sellaisenaan pääruoaksi tai lisukkeeksi vaikkapa joulupöytää koristamaan. Juurekset karamellisoin viinitilan luomuhunajalla. Luomuhunajan on tuottanut viinitalon tukema työntekijöiden pienyritys.


Luomuohratto karamellisoiduilla juureksilla:

pääruokana 4:lle, lisäkkeenä 6-8:lle
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
300g ohrahelmiä
1 ½ dl Emilian Natura luomuvalkoviiniä
n. 1½ l kasvislientä (kuumaa)
300g porkkanoita
200g palsternakka
150g juuriselleriä
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
1 oksa rosmariiniä
1 rkl tuoreita (sitruuna)timjamin lehtiä
suolaa
mustapippuria myllystä 150g sinihomejuustoa

Kuori ja kuutioi juurekset. Keitä suolatussa vedessä n. 4 minuuttia. Juuresten tulisi olla miltei kypsiä, mutta vielä napakoita. Sulata voi pannussa ja lisää hyvin valutetut juurekset. Paista kunnes juurekset saavat hiukan väriä. Lisää hunaja ja yrtit. Jatka paistamista kunnes hunaja on sulanut joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Huuhtele ohrahelmet kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää valkosipulit ja jatka kuullottamista hetki. Lisää ohrahelmet ja valkoviini. Anna valkoviinin miltei haihtua ja lisää sitten kasvislientä muutama kauhallinen. Jatka ohraton valmistamista lisäämällä kasvislientä muutama kauhallinen kerrallaan kun edelliset ovat haihtuneet. Jatka näin kunnes ohrahelmet ovat kypsiä n.30min.

Lisää karamellisoidut juurekset ohraton joukkoon ja säästä halutessasi osa annosten pinnalle. Sekoita joukkoon vielä homejuustomurut ja säästä myös halutessasi osa annoksien koristeluun. Nauti sellaisenaan pääruokana tai lisäkkeenä esim. joulupöydässä.


w ww.blogirinki.fi)
Yhteistyössä Emiliana Natura


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...