perjantai 13. joulukuuta 2013

Pitkään haudutettua sinappista Kassleria


Kuva ei nyt taas ole kovin kaunis, mutta pitkään haudutettu kassler onnistui mauiltaan erinomaisesti. Kasslerin pintaan hierottu sininappiseos toi mainiota makua ja tämä kassler sopii vallan mainiosti korvaamaan kinkkua joulupöydässä.

Yritin leikata kasslerin viipaleiksi, mutta eihän ylikypsä liha pysynyt kasassa. Luovutin ja riivin kasslerin haarukoilla säikeiksi. Lihan joukkoon sekoitin padasta kasvikset ja osan liemestä. Ylikypsäliha on meillä erityisesti lasten herkkua ja sitä tuleekin valmistettua usein eri lihoista erilaisilla mausteilla.

Pitkään haudutettua sinappista Kassleria:

6-8:lle
n. 1,5 kg kassleria
Sinappiseos:
3 rkl vahvaa sinappia
1 rkl hunajaa
2 tl kuivattua timjamia
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
Pataan:
500g porkkanoita
3 isoa sipulia
halutessasi kuorittuja valkosipulin kynsiä
2 laakerinlehteä
2 dl valkoviiniä
3 dl kasvislientä

Ota kassler 2 tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Valmista sinappiseos sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna pannu kuumaksi ja ruskista kasslerin pinta öljyssä kauttaaltaan. Hiero sinappiseos kasslerin pintaan.

Nosta kassler pataan. Kuori porkkanat ja sipulit, leikkaa lohkoiksi. Lisää kasvikset ja laakerinlehdet pataan. Kaada valkoviini ja  kasvisliemi pataan. Laita kansi tiiviisti päälle.

Nosta pata uuniin 125C ja anna hautua 4-5 tuntia. Nosta pata uunista ja siirrä kassler uunivuokaan. Leikkaa viipaleiksi tai revi haarukoilla suikaleiksi. Nosta kasvikset padasta myös uunivuokaan ja kauho lientä kaslerin päälle padasta. Tarjoile heti.

4 kommenttia :

  1. Varmasti hyvää! Sinappi ja valkoviini on kyllä possun kavereita. Revitty possu on kyllä ainoa todellinen joulukinkun haastaja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoviini ja sinappi sopii kyllä todella hyvin possua maustamaan :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...