sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Uuniperunat suolakurkkukastikkeella ja pekonimuruilla



Uuniperunat olivat nuudeleiden lisäksi suosikkiruokiani opiskeluaikoina. Tosin ruokabudjetti vaikutti aika vahvasti silloin asiaan. En edes muista milloin viimeksi on tullut uuniperunoita tehtyä. Rapeiksi paahdettuja perunoita syötyäni tuli vain tarve valmistaa uuniperunoita.

Pitkästä aikaa tämä helppo ja vaivaton ruoka maistui ihanalta. Päätin kokeilla uuniperunoiden täytteenä suolakurkku-hunaja-smetana yhdistelmää, tosin kermaviilillä kevennettynä. Annos kaipasi vielä jotain rapeaa ja murustettu pekoni ajoi hyvin tämän asian.

Lopputulos oli kivan erilainen niihin täytteisiin mitä on tullut jo maistettua ja myös erittäin herkullinen. Taatusti tämä annos löytää tiensä meidän ruokapöytään toistekkin.


Uuniperunat suolakurkkukastikkeella ja pekonimuruilla:

4:lle
1-2 isoa rosamunda perunaa syöjää kohden (eli 4-8 perunaa koosta riippuen)
foliota
1 pkt pekonia

Suolakurkkukastike:

2 valkosipulisuolakurkkua
1 prk smetanaa (120g)
1 prk kermaviiliä
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Pese perunat hyvin ja pistele haarukalla. Kääri perunat yksitellen folioon. Paista uunissa 200C 1-1 ½ tuntia perunan koosta riippuen. 

Paista pekoni erittäin rapeaksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Murustele pekoni muruksi.

Sekoita smetana ja kermaviili keskenään. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Kuutioi suolakurkut ja lisää  joukkoon. Anna maustua jääkapissa 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Kuori perunat foliosta ja anna jäähtyä hetki. Tee perunoihin ristiviilto ja purista hiukan perunaa sisään päin . Lusikoi täytteitä perunan sisälle ja päälle. Herkutele heti.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...