torstai 5. joulukuuta 2013

Wallenbergin pihvit hirvenjauhelihasta

Wallenbergin pihvi on mielestäni ehdottomasti paras jauhelihapihvi. Klassikoksi tämä ohje ei siis syyttä ole noussut. Päätin kokeilla wallenbergien tekoa myös appiukolta saadusta hirvenjauhelihasta. Ei voi kuin todetta, että oli aivan järisyttävän hyvää. Tuhannet kiitokset siis taas appiukolle hirvenliha toimituksesta, riista on kyllä niin hyvää.


Mitään muuta huonoa ei tästä annoksesta voi keksiä kuin sen, ettei todellakaan ole sieltä kuvauksellisimmasta päästä. No, tärkeämpää on herkullinen ruoka kuin kauniit kuvat. Perinteisesti wallenbergit tarjotaan perunamuussin ja keitettyjen herneiden kera. Meillä oli tarjolla tällä kertaa tarjolla valkosipuliperunoita ja karamellisoituja juureksia.

Pihvit onnistuvat mielestäni hyvin kunhan muistaa sen tärkeimmän säännön eli kaikkien ainesten on oltava suoraan jääkaapista otettuja eli kylmiä. Eli juuri päinvastoin kun lihan valmistuksessa yleensä menetellään. Rohkeasti siis vaan kokeilemaan on ehdottomasti vaivan arvoinen annos.

Wallenbergin pihvit hirvenjauhelihasta:

4 kpl
500g hirvenjauhelihaa
3 keltuaista
2 dl kuohukermaa
ripaus jauhettua muskottipähkinää
ripaus jauhettua neilikkaa
ripaus jauhettua maustepippuria
valkopippuria myllystä
suolaa
korppujauhoja tai leivän muruja
voita ja öljyä paistamiseen

Laita kylmä hirvenjauheliha ja kylmät keltuaiset monitoimikoneen kulhoon, jossa on terä. Lisää mausteet ja aja hetki. Koneen käydessä lisää kylmä kerma ohuena nauhana joukkoon. Aja tasaiseksi massaksi. Jaa taikin 4 osaan ja muotoile pihveiksi. Pyörittele pihvit korppujauhoissa tai leivän muruissa. Paista pihvejä voi-öljy seoksessa keskilämmöllä. Jätä pihvit punertaviksi sisältä.

4 kommenttia :

  1. Wallenbergit ovat aivan ihania. Olin kerran kokkauskurssilla, joissa niitä tehtiin. Kermaa laitettiin tuplasti tottumaani määrään. Olin kauhuissani, mutta olivat aivan käsittämättömän hyviä, täydellisen hötöisiä kuin pieniä pilviä. Verisuonet todennäköisesti huusivat hoosiannaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hyviä, muttei tosissaan kovin usein viitsi verisuonia näin paljoa rasittaa :). Hirvi on kyllä itsessään onneksi vähärasvaista.

      Poista
  2. Waltsut on kyllä hyviä. Meillä olikin niitä yhdessä menussa viime talvena. Nyt meillä on jäniswallenberg menussa. Hyvä balanssi neilikan ja muskotin kesken niin ei parempaa jauhispiffiä ole. Hyvä Minna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vitsit, nyt on pakko päästä kokeilemaan waltsuja jäniksestä :). Kiitti vinkistä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...