perjantai 21. helmikuuta 2014

Kanapata chorizolla ja lehtikaalilla


Tähän herkulliseen kanapataan chorizolla sain idean Lantliv 2/2014 lehdestä. Sisustusjuttujen lisäksi lehdessä on herkullisia reseptejä. Lempilehteni lantliv mat&vin kuuluu samaan lehtiryhmään. Kanapataan tuli reippaasti makua ja alkuperäisestä ohjeesta poiketen laitoin pataan myös kikherneitä. Pata sopii ihanasti lämmittämään kylmänä talvipäivänä. Padasta tuli todella ruokaisa ja siitä riittikin meidän perheelle syötävää useammaksi päiväksi. Itse käytin luullisia reisipaloja, mutta sama määrä muita luullisia broilerin paloja ajaa saman asian.

Kana-Chorizopata:

6:lle
5l pata
öljyä
800g broilerin luullisia reisipaloja
n. 400g tuoretta chorizoa
1 rkl savustettua paprikajauhetta (sweet)
suolaa
mustapippuria myllystä
2 sipulia kuorittuna ja lohkottuna
6 valkosipulinkynttä kuorittuna
1 prk tomaattimurskaa
5 dl kanalientä
1 rkl rosmariiniä hienonnettuna
1 prk kikherheitä
5 lehtikaalin lehteä
1 prk kivettömiä kalamataoliiveja

Ruskista broilerin palat pienissä erissä padassa öljyssä, nosta pois odottamaan. Kuori chorizot ja leikkaa paloiksi, ruskista chorizot myös padassa. Lisää pataan sipulit ja valkosipulin kynnet, paista hetki. Lisää broilerit takaisin pataan ja mausta paprikajauheella, pippurilla ja suolalla.

Lisää pataan tomaattimurska, kanaliemi ja rosmariini. Anna padan hautua tunnin verran. Poista lehtikaalin lehdistä ruodit ja leikkaa lehdet pienemmiksi paloiksi. Kaada kikherneet lävikköön ja huuhtele vedellä. Lisää lehtikaati ja kikherneet pataan. Anna hautua vielä 15 minuuttia.

Valuta oliivit lävikössä ja lisää pataan. Anna padan hautua vielä 5 minuuttia. Tarkista padan maku ja lisää tarvittaessa vielä mausteita. Tarjoa pata riisin tai perunoiden kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...