maanantai 23. kesäkuuta 2014

Mansikka-Raparperijuustokakku

Viime viikolla tuli vanhennuttua taas yksi vuosi, joten leivoin kakun töihin. Viikonloppuna olin mökiltä ottanut mukaan raparperiä ja pakkasessa odottivat viimeiset pakastemansikat käyttö, joten mansikka-raparperikakkuhan sen oli oltava.

En ehtinyt vilkuilla ohjeita ennen kaupassa käyntiä, joten ohje oli lennosta keksittävä itse. Ihme kyllä ei menty metsään, vaan lopputulos oli todella herkullinen. Vaikka ilmat eivät ole kovin kesäiset olleetkaan, niin tämä kakku kyllä suorastaan maistui kesältä. Kakku sai kovasti kiitosta työpaikkalla eli reippaasti vaan kokeilemaan.



Mansikka-Raparperijuustokakku:

Pohja:

1 pkt / 260g LU Bastogne keksejä
100g voita

Täyte:

2 dl kuohukermaa

1 dl tomusokeria
250g mascarponea
1 vaniljatangon siemenet

2 dl soseutettua mansikkaa (n.250g pakastemansikoita)
4 liivatelehteä

Kiille:

250g raparperia n.2 isoa vartta
1 dl vettä
1 dl sokeria
täytteen vaniljatanko
3 liivatetta

Laita pohjan keksit vahvaan pakastepussiin ja sulje pussi hyvin. Kaulimen avulla murusta keksit sopivan kokoiseksi muruksi. Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon, sekoita hyvin. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita kerma ja tomusokeri kulhoon ja vaahdota. Jatka vatkaamista ja lisää mascarpone osissa joukkoon. Puolita vaniljatanko ja raaputa siemenet ulos. Lisää vaniljatangon siemenet vaahtoon ja sekoita hyvin. Sulata pakastemasikoita ja soseuta mansikat soseeksi. Lisää 2 dl mansikkasosetta täytteeseen. Liota liivatteita vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna pieni tilkka vettä kiehuvaksi ja lisää liivatteet veteen, sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 1 ½ tuntia ennen kiilteen valmistamista.

Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan veden, sokerin ja vaniljatangon kera. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut ja raparperi pehmennyt n. 5-10min. Poista vaniljatanko kattilasta. Laita liivatteet likoamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää liivatteet kattilaan ja sekoita kunnes ovat liuenneet. Anna jäähtyä hetki, mutta älä anna seoksen jähmettyä. Kaada kiille kakun pinnalle ja tasoita hyvin. Nosta jääkaappiin ja anna kakun hyytyä muutama tunti ennen tarjoilua.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...