tiistai 3. kesäkuuta 2014

Parhaista parhain varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalia on kulunut kerä tolkulla tänä keväänä ja alkukesänä meidän huushollissamme. Mieheni siis jakaa onneksi rakkauteni varhaiskaalia kohtaan. Lapset taas tykkääväät varhaiskaalista sellaisenaan, mutta itse tykkään kokeilla uusia reseptejä.

Suunnitelmat olivat tällä kertaa ihan toiset kuin mitä päätyi lautaselle. Hyvä niin, sillä tämä versio varhaiskaalisalaatista hävisi parempiin suihin hetkessä. Mieheni julisti salaatin parhaista parhaimmaksi, enkä kyllä itsekkään voi tätä tosiasiaa kiistää.

Tilli ja varhaiskaalin yhdistelmä taitaa olla se suurin syy herkulliseen lopputulokseen. Itselleni ei nyt olisi heti tullut mieleen varhaiskaalin ja tillin sopivan yhteen kuin nenä päähän, mutta näin se vain on. Tällä yhdistelmällä on kyllä tehtävä muitakin kokeiluja.

varhaiskaalisalaatti

Parhaista Parhain Varhaiskaalisalaatti:

½ varhaiskaali (n.1½l suikaloitua kaalia)
2-3 uutta sipulia
1 nippu retiisejä

Salaatinkastike:

1 dl majoneesia (hellmans)
1 dl turkkilaistajogurttia
½ sitruunan mehu
2 tl dijonsinappia
kourallinen tuoretta tilliä (suomalaista!)
suolaa
mustapippuria myllystä

Poista varhaiskaalin puolikkaasta kanta ja leikkaa veitsellä suikaleiksi. Laita suikaleet salaattikulhoon. Hienonna kevätsipulit ja lisää salaattiin. Pese retiisit hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, lisää salaattiin.

 Sekoita kaikki salaatinkastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna salaatin tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

9 kommenttia :

  1. Tilli ja varhaiskaali on ihana yhdistelmä. Meilläkin ollaan tehty vaikka mitä varhaiskaalista, se on vaan niin ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllästymisen merkkejä ei ihme kyllä ole vieläkään havaittavissa. Tänään kokeilin varhaiskaalia keitossa ja hyvä oli.

      Poista
  2. Varhaiskaali on niiii-iiiii-iiiiin ihanaa :) nyt sitä pitää syödäkin kaksin käsin, että pärjää syksyn ja talven ilman. Tilli, sitruuna ja varhaiskaali on kyllä herkullinen kombo.

    Tein itsekin varhaiskaalikeittoa viime vuonna, jopa (ennen) kaalikammoinen apukokki söi sitä hyvällä ruokahalulla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla etten ole ainoa varhaiskaaliin hurahtanut :). Keitto oli kyllä myös niin hyvää, että täytyy postata senkin ohje pian.

      Poista
  3. varhaiskaalirakkautta myös täällä :-) ja AIVAN ihana kuva <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. rakkautta on nyt paljon ilmassa varhaiskaalia kohtaan :). Kiitos aina silloin tällöin kuvat onnistuvat yli odotusten.

      Poista
  4. Mun kommentit ei nyt meinaa tulla blogeihin? Koitan uudelleen.
    Varhaiskaali on ihanaa ja meillä on aikas ahkerasti kanssa syötyä coleslawta! :D Opin virossa käyttämään tilliä salaateissa, se tuo aivan ihanan maun vaikka raaka-aineitakaan ei olisi paljoa. Oikein hyvää myös perunasalaatissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalainen tilli on kyllä todella hyvää ja erityisesti tässä salaatissa. Perunasalaattia ei oikein ilman tilliä raaski tehdäkkään, varsinkaan kesällä :)

      Poista
  5. Pilkettä emännöi kesäkuun ruokahaastetta, ja aiheena on kas kummaa varhaiskaali - himottaa siis minuakin. ;)
    http://ssiiri.wordpress.com/2014/06/01/kesakuun-ruokahaaste-varhaiskaali/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...