keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kanawrapit mangosalsalla


Kanawrapeillä herkuteltiin kesähelteillä ja ne maistuivat erinomaisilta erittäin kuumana päivänä. Hyvältä maistuvat varmasti myös ilmojen kylmettyä. Mangosalsasta tuli uusi suosikkini ja sitä onkin tullut jo muutamaan otteeseen tehtyä.

Mangosalsan lisäksi wrappeihin laitettiin salaattia, fetaa, paistettua broileria ja ranskankermaa.Täytteet kääräistiin tällä kertaa täysjyvä tortilloihin. Broilerin paistileikkeet maustettiin itsetehdyllä texmex mausteseoksella. Paistileikkeiden sijaan voi käyttää myös rintafileitä.

Valmiita texmex -maustepusseja en ole enää ostanut vaan olen kehitellyt oman seokseni, jolla maustetaan niin jauheliha kuin broilerikin. Toki mausteseosta tulee aina hiukan varioitua. Kaupan valmispusseja ei ole ollut kuitenkaan ikävä.

Kanawrapit:

(täysjyvä) tortilloja
broilerin paistileikkeitä tai rintafileitä
texmex- mausteseosta (ohje alla)
öljyä paistamiseen
mangosalsaa (ohje alla)
fetaa murustettuna
salaattia
ranskankermaa

Mausta broilerin paistileikkeet texmex mausteseoksella ja paista kypsiksi öljyssä pannulla. Anna jäähtyä hetki. Viipaloi sopiviksi suupaloiksi. Laita kaikki aineksia haluamasi määrä tortillalle ja kääräise wrapiksi, herkuttele!

Mangosalsa:

1 kypsä mango
2 uutta punasipulia
1 ruukku korianteria
1 limen mehu
1 punainen chili
suolaa 

Kuori ja kuutioi mango pieniksi kuutioiksi. Poista chilistä siemenet, hienonna chili, korianteri ja sipulit. Sekoita mango, chili, korianteri ja sipulit kulhossa hyvin keskenään. Lisää puristettu limen mehu ja mausta suolalla. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

TexMex -mausteseos:

2 tl jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
1 tl jauhettua korianteria
½-1 tl chipotle chili jauhetta
1 tl savustettua paprikajauhetta
2 tl oreganoa
1 tl valkosipulijauhetta
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...