sunnuntai 24. elokuuta 2014

Sherryssä ja kanttarelliliemessä ylikypsäksi haudutettu hirvenpaisti


Remontti on loppusuoralla ja muuttolaatikoita pakataan parhaillaan. Samalla on ollut käynnissä pakkasen tyhjennys operaatio. Tällä kertaa pakkasen pohjalta tarttui käteen hirvenpaisti ja kanttarellejä.

Samalla viikolla olin kaupasta heräteostoksena napannut kärryihin kanttarellifondin ja siitä se ajatus sitten lähti. Paisti pataan sipulilohkojen, yrttien, kantterelliliemen ja kuivan sherryn kera. Annetaan hautua miedolla lämmöllä pitkään ja hartaasti.

Ylikypsä liha on meillä lasten suurta herkkua ja versioita onkin tullut tehtyä vaikka kuinka monta. Helppoa ruoanlaittoa, joka valmistuu itsestään uunissa remontin ja pakkauksen lomassa. Lopputulos on aina ollut herkullinen.

Sherryssä ja kanttarelliliemessä ylikypsäksi haudutettu hirvenpaisti

n. 2kg hirvenpaisti
suolaa
mustapippuria
4 sipulia
4 oksaa rosmariiniä
kourallinen tuoretta timjamia
1 dl sherryä
n.6dl kanttarellilientä ( 3rkl fondia + vettä)

Ota paisti huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistamista. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Kuori ja lohko sipulit, laita padan pohjalle. Nosta paisti pataan ja lisää myös yrtit. Kaada sherry pataan ja lisää kanttarellilientä kunnes 3/4 paistista on peittynyt.

Laita pataan kansi päälle ja nosta 150 asteiseen uuniin. Anna hautua vähintään kolme tuntia. Nosta paisti padasta ja riivi suikaleiksi. Ota liemestä 1 dl talteen kanttarellikastiketta varten. Nosta lihat takaisin pataan ja sekoita hyvin liemen joukkoon.


Kanttarellikastike sherryllä:

1 l pakastettuja kanttarellejä (sulatettuna)
2 banaanisalottisipulia
1 rkl voita
1-2 rkl kuivaa sherryä
1 dl paistin haudutuslientä
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna pannu ja sulata voinokare. Kuullota sipuleita hetki ja lisää kanttarellit. Paista kunnes neste on haihtunut pannulta. Lisää sherry ja anna kiehahtaa. Lisää paistiliemi ja kerma. Anna hautua ja suurustua viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...