lauantai 21. joulukuuta 2013

Mustikka-kardemummacurd ja itsenäisyyspäivän täytekakku


Joulukuu on sujunut vauhdikkaasti ja vasta nyt ehdin postaamaan itsenäisyyspäivänä pöytää koristaneen täytekakun. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Idea mustikka-kardemummacurdiin on kummitellut mielessäni jo pitkään. Itsenäisyyspäivänä meidän piti hetkutella mustikkamoussella, mutta toisin kävi inspiraation iskiessä. En tiedä miten oikeaoppinen curd tämä on, mutta hyvää se nyt ainakin oli. En kuitenkaan syönyt kaikkea lusikalla suoraan purkista, vaan tahna päätyi täytekakun väliin.

Mustikka-kardemummacurd:

200g mustikoita
4 munaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
70g voita

Soseuta mustikat, lisää joukkoon munat ja sokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi ja siivilöi. Sulata voi kattilassa ja lisää mustikkaseos sekä kardemumma. Anna kiehua hiljalleen keskilämmöllä kokoajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Purkita ja anna jäähtyä ennen käyttöä.


Mustikka-kardemummacurd päätyi siis itsenäisyyspäivänä täytekakun väliin. Tein yhden kääretottulevyn, josta leikkasin kaksi ehjää pohjaa 20 cm halkaisijaa olevaan irtopohjavuokaan. Kakuun tuli kolme kerrosta ja keksimmäinen kerros koottiin kääretorttulevyn jäljelle jääneistä paloista. 

Kostutin pohjat laimennetulla ja sokeroidulla sitruunamehulla. Kerrosten väliin en laittanut muuta kuin mustikka-kardemummacurdia. Koko komeus kuorrutettiin alla olevalla valkosuklaa kuorrutteella ja koristeltiin valkosuklaisilla koristeilla.

Valkosuklaakuorrute:

2 dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa
100g valkosuklaata

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto erissä joukkoon. Sulata valkosuklaa ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita kuorrutteen joukkoon. Anna levätä jääkaapissa 30min ennen kakun kuorruttamista

6 kommenttia :

  1. Kuullostaa taivaalliselta! Mitä veikkaisit säilyvyydestä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kaikki meni kakkuun, mutta muita ohjeita vilastessa säilyvyydeksi on arvioitu 2 viikkoa tiiviissä rasiassa jääkaapissa.

      Poista
    2. Testasin reseptiä ja se olikin niin hyvää että heti piti tehdä toinen satsi. ;) Kiitos!
      Kirjoitin reseptistä myös blogiini ja linkitin tänne. :)
      http://ssiiri.wordpress.com/2014/01/21/ihana-mustikka-kardemummacurd/

      Poista
    3. Kiva kun palasit kommentoimaan ja hienoa kuulla, että tykkäsit.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...